Een gast die zijn vrienden oplicht (en mij)

Als je niet in de horeca werkt, heb je er geen idee van hoe vaak de onderstaande voorvallen voorkomen. Wat zou jij doen?

Een groepje van vier heeft gegeten en gedronken. Ik breng ze de rekening: €91,30 in totaal. Na wat overleg besluiten ze het totaalbedrag plus fooi gewoon door vier te delen. Drie personen betalen ieder 25 euro. De laatste zegt ‘Ik loop even met je mee, want ik wil pinnen’. Zegt vervolgens bij het pinapparaat: ‘Uhhh… even kijken, het kostte 91,30 in totaal, dus er staat nu nog € 16,30 open. Dat wil ik dan graag even pinnen’. Pikt dus niet alleen mijn (onze) fooi, maar betaalt niet eens ¼ van de rekening.

 

Een groepje van zes vriendinnen is een avondje stappen. Ze hebben geen pot gemaakt, ieder haalt om de beurt een rondje. Steeds als dame X bijna aan de beurt is drinkt ze haar eigen drankje supersnel op en roept joviaal: ‘Het is mijn beurt, meiden, wat kan ik voor jullie halen?’ De meesten hebben nog, dus ze is goedkoop uit.

 

Een dame heeft ontdekt dat haar decolleté en lange haren wat kunnen opleveren. Elke keer als haar glas bijna leeg is geeft ze wat indringende aandacht aan een halfdronken lieverd ( hij is een vaste gast van jou), zodra hij haar een drankje heeft aangeboden loopt ze daarmee weg. En hij trapt er met zijn wazige hoofd de volgende keer weer in, blij dat ze weer terug is.

Wat een mooi vak! We zijn soms psycholoog, sociaal hulpverlener, rechter en verkoper tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *