Horeca Unite!

Voor de komende verkiezingen ben ik te laat, maar ik stel voor dat we een politieke partij beginnen! Wij, het horecavolk. Dat we alleen maar mensen op de kieslijst (en dus in ons  parlement en de regering) laten die minimaal drie jaar in de horeca hebben gewerkt.

Stel je het eens even voor.

Onze politici zijn dan van die mensen die nooit met lege handen lopen omdat ze weten dat je een probleem maar beter voor kan zijn. Van die mensen die zich altijd afvragen hoe ze alles nog beter kunnen laten lopen en het dan nog gaan doen ook. Die zich altijd afvragen ‘wat kan ik nog bijdragen aan de sfeer in al die verschillende groepen die ik heb?’ Hoe zorg ik ervoor dat ze elkaar niet in de weg zitten, moet ik ze juist met elkaar in contact brengen? Die juist óók hun uiterste best doen voor de mensen die de boel verzieken. Mensen die geven en geven en geven wat ze in zich hebben, niet omdat ze verwachten dat ze daarvoor de eer zullen krijgen, maar omdat ze weten dat alles dan soepeler gaat, dat het werk dan leuker is: dat een dag je dan geen energie kost maar energie oplevert.

We zijn geen moeder Theresa’s, we doen het heus wel voor onszelf hoor, dat geven en verantwoordelijkheid nemen voor het geheel. Maar niet met het idee ‘voor-wat-hoort-wat’. Nee, horeca-volk kan zichzelf wegcijferen, omdat we gewoon tot in onze tenen voelen, dat het niet om ons gaat. We weten dat als wij veel geven, het leven gewoon beter wordt. Voor iedereen, inclusief onszelf.

Niet om lullig te doen over de huidige politici (ik ga eens uitzoeken wie van de kamerleden een horeca-achtergrond heeft!), maar zou dat niet geweldig zijn? Dat de belangrijke beslissingen worden gemaakt door mensen die zich eerst afvragen: hoe kan ik helpen? Dat gastvrijheid het leidende principe is bij alles wat we doen?

De partijborrels worden in ieder geval erg gezellig. Nu nog een naam…. ‘Gastvrij Nederland’ kon op dit moment wel eens een tikkie verkeerd vallen bij veel mensen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *