Horeca Unite (vervolg)

Na mijn bericht van gisteren zat ik te filosoferen over hoe anders de wereld eruit zou zien als gastvrijheid de basis was van alles dat we doen.  Maar toen dacht ik aan banken en verzekeringsmaatschappijen. En aan al die andere reuzen van bedrijven, die zich niet tot nauwelijks laten controleren door overheden. Aan al die mensen op al die plekken in organisaties, waarvan de angst en ego veel harder schreeuwen dan het hart dat zachtjes vraag: hoe kan ik je helpen? Ik realiseerde me dat het eigenlijk niet om de politici gaat. Het gaat om de mensen op ál die plekken in ál die organisaties in Nederland.

Dus, plan B. We moeten ondergronds gaan! Geheime operatie. Alle bedrijven, instellingen en privé-clubjes infiltreren.  Vanaf het eerste moment dat we binnen zijn heel geniepig onze ideologie verspreiden. Doen alsof we erbij horen, maar intussen andere mensen bekeren. Ze hoeven het niet eens te weten. We zullen een virus zijn, dat zich steeds sneller verspreidt. En daarvoor hoeven we helemaal niets te leren, want wij weten allang dat niemand zich kan verzetten als we onze aandacht, zorg en energie aan ze geven zonder iets terug te verlangen.

Onze slachtoffers zullen dit dienend leiderschap noemen, of werken vanuit je ziel, misschien zelfs spiritueel ontwaken. Is allemaal mooi, maar wij weten beter, want wij doen dit al eeuwen: wij hebben goedlopende bedrijven en een gezellige club medewerkers, doordat we weten dat het maar op één manier kan: we geven aandacht en energie en we ontzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *